WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVC Leopoldsburg  9 - 0  (3-0)

DATUM 15-03-2013  20:00

DOELPUNTEN

VERSLAG De beloften moesten winnen om het vuur aan de schenen te kunnen leggen van Noorderwijk dat volgende week op bezoek komt. Voor de partij tegen Leopoldsburg was Battista F. terug van de partij en kon T2 Liberato gebruik maken van een héél gretige spelersgroep.

Nochtans was de beginfase slaapverwekkend. Het was Celtic dat domineerde en pas na acht minuten ook kon scoren als Hasdo de bal verovert en een één-tweetje opzet met El Mansouri om de 1-0 te scoren. Het is dan wachten tot in de 14e minuut alvorens Battista A. op een ingestudeerde hoekschop de marge kan verdubbelen. Celtic blijft dominant voetballen maar de score verandert pas op luttele seconden voor de rust, als Hasdo met een goede loopactie op El Mansouri kan inspelen aan de 2e paal en het staat bij de rust 3-0.

Na de pauze kan Battista A de 4-0 scoren na een knappe actie van Longo. De forfaitscore komt er in de 33e minuut als Longo een steal vervolgt met een scherpe tegen aanval op Molemans, die niet egoïstisch is en terug op Longo speelt aan de 2e paal, resultaat 5-0. Twee minuutjes later zit Elia goed hoog op de verdediging en verovert de bal. Een loepzuivere voorzet op de inlopende Longo en het staat 6-0. In de achtendertigste minuut kan Dalia vanop rechts nog eens staalhard uithalen en onhoudbaar scoren, 7-0. Met nog zeven minuten op de klok zit El Mansouri goed hoog op de verdediging, slalomt zich voorbij de bezoekende doelman en geeft Bijloos de 8-0 op een dienblaadje. Drie minuutjes voor het einde van de partij kan Battista F. een goede actie neerzetten op links en een mooi samenspel opzetten met Elia, die door laatstgenoemde wordt afgerond, 9-0, meteen ook de eindstand.

Met deze overwinning wordt de nodige brandstof getankt om volgende week de wellicht beslissende partij te spelen in het kampioenschap als leider Noorderwijk op bezoek komt.